Nyitólap
Könyvtárunkról
Szolgáltatások
Katalógusok
Könyvajánló
Rendezvények, hírek
Archívum
Támogatóink

Biblioterápia térítésmentesen

         
GYÓGYÍR A LÉLEKNEK
 ingyenesen - online


Ez az irodalomalapú művészetterápia a pszichológusok által külföldön régóta pártfogolt módszer, és mára itthon is elismert hatású. A problémamegoldó és a kommunikációs készséget fejleszti, támogatja a nehéz életszakaszba jutottakat. De a legtöbb ember küzd valamilyen szorongással, és ez a metódus ennek oldásában is segít. A léleknek gyógyírt jelentő biblioterápia azon alapul, hogy a hétköznapi problémákat művészi eszközökkel megfogalmazó irodalmi szöveg alapján a csoportban résztvevő külső szemlélőként láthatja saját gondját, búját-baját, és így következmények nélkül szembesülhet különböző megoldási lehetőségekkel.
    Seherezádé volt az egyik első biblioterapeuta, aki az Ezeregy éjszaka folytatásos történeteivel megfékezte a szultán nőkre zúdított bosszúját. A Vasas Könyvtár foglalkozásait Sóron Ildikó biblioterapeuta vezeti, és ezzel a résztvevők szellemi, lelki felfrissülését, életminőségük javítását, esetleges pszichés zavarok megelőzését szolgálja. A beszélgetések a résztvevőkkel történő egyeztetés szerint kéthetente, mindig szerdán délután fél hatkor kezdődnek. Itt lehet hiányozni, és az egy-egy próbaalkalomra való csatlakozás is megoldható. A beszélgetések a könyvtár kis légtere miatt online platformon, messengeren zajlanak.


VASAS KÖZPONTI KÖNYVTÁR ALAPÍTVÁNY
1086 Budapest, Magdolna u. 5-7.
Telefon: (+36) 1 313-6250 | E-mail: konyvtar@vasasok.hu
Nyitva tartás: hétfő, szerda 12.00-18.00 óráig | kedd, csütörtök: 9.00-17.00 óráig.
 
 
Szirén Online Katalógus www.emagyarorszag.hu
Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Copyright © 2010. Vasas Központi Könyvtár Alapítvány. Minden jog fenntartva. www.ysolutions.hu
 
Vasas Központi Könyvtár Alapítvány