Nyitólap
Könyvtárunkról
Szolgáltatások
Katalógusok
Könyvajánló
Rendezvények, hírek
Archívum
Támogatóink

Fontos! Megváltozott a könyvtárlátogatási rend

Kedves Olvasó!

A Vasas Központi Könyvtár Alapítvány újranyitása: 2020. július 1.
Kérjük, olvassa el figyelmesen az alábbiakat, mert ezekből tudhatja meg, hogy első körben milyen feltételekkel, mely szolgáltatásokat tud igénybe venni. Ezek a rendelkezések az olvasók, kölcsönzők és a munkatársak biztonsága érdekében, a járványhelyzet nyomán a könyvtárak számára nemzetközileg kidolgozott szabályokkal összhangban születtek. Bármennyire bonyolultnak tűnnek is, jelenleg csak ezek betartása mellett tudjuk kiszolgálni kedves olvasóinkat.
Viszont kompenzációt is nyújt az intézmény a kiesett hónapokért, a kellemetlenségekért, és azért, mert a könyvtár szolgáltatásainak helyben használatára egyelőre nincs lehetőség.
Kattintson fent a tovább jelre.

KÍVÁNALMAK

Júliusi, részleges nyitvatartási idő:
Hétfőn és szerdán 11-15 óráig
Kedden és csütörtökön 14-18 óráig


1. A Vasas székházba csak maszkban lehet belépni.
2. Kérjük a kihelyezett kézfertőtlenítő azonnali használatát. Mindannyiunk biztonsága érdekében az 1,5 méteres távolság betartását kérjük. Célirányosan, a szükséges ideig tartózkodjon a székházban. Ajánlott az aláíráshoz saját tollat használnia.
3. Előre egyeztetett időpontban várunk minden olvasót. Szíveskedjenek ezt betartani, mert sorban állásra az adottságok miatt nincs lehetőség.
a/ E-mailjében jelölje meg, ha valamely napok vagy idősávok nem megfelelőek Önnek. Az időpontokat a kérések beérkezése sorrendjében és saját igényeik figyelembevételével állapítjuk meg.
b/ A könyvtári térben egyelőre nem lehet válogatni, csak e-mailben az online katalógusból: http://94.199.48.18/sziren_0779.htmvvvv előre megrendelt kötetekből előkészített csomagját tudjuk kölcsönözni. Időpont- és könyvkéréseiket, kérjük, írják meg a konyvtarnyitas@gmail.com e-mail-címre, annak alapján összesítjük a kívánságokat.
Amennyiben a válogatásban szüksége van némi segítségre, a +36/20 2761120-as mobilszámon június 22-től munkanapokon 10-16 óráig kaphat tájékoztatást.
4. Az Önnél lévő könyveket július 30-ig hozhatja vissza késedelmi kamat felszámítása nélkül. A visszahozott könyvek külön helyiségben 72 órára karanténba kerülnek a későbbi kölcsönzők biztonsága érdekében. A portaszolgálat segíti a látogatót, hogy a könyvek leadásához hová fáradjon.
5. Ezután a könyvtár ajtaján kopogjon, ott veheti át az előkészített könyvcsomagot.

KOMPENZÁCIÓ

1. A tagsági idő lejártát mindenkinél három hónappal, a könyvtár kényszerű zárva tartásának idejével meghosszabbítjuk.
2. Mivel helyben nem lehet napilapokat, folyóiratokat böngészni, ezeket is hosszabb időre lehet kikölcsönözni. Összesen tíz példányt, fajtánként maximum öt lapszámot vihet haza.
3. A könyvtár hagyományaihoz híven augusztusban zárva lesz. A gyorsan olvasók eleve két júliusi időpontot foglalhatnak maguknak, illetve a maximálisan kikölcsönözhető kötetek számát erre az időszakra megemeljük 8-ról 12-re.

2020. július 18.
Eddigi és további türelmét, megértését megköszönve szertetettel várják vissza:
                                            a Vasas Könyvtár munkatársai


VASAS KÖZPONTI KÖNYVTÁR ALAPÍTVÁNY
1086 Budapest, Magdolna u. 5-7.
Telefon: (+36) 1 313-6250 | E-mail: konyvtar@vasasok.hu
Nyitva tartás: hétfő, szerda 12.00-17.00 óráig, kedd: 08.00-18.00 óráig, csütörtök: 08.00-18.00 óráig.
 
 
Szirén Online Katalógus www.emagyarorszag.hu
Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Copyright © 2010. Vasas Központi Könyvtár Alapítvány. Minden jog fenntartva. www.ysolutions.hu
 
Vasas Központi Könyvtár Alapítvány