Nyitólap
Könyvtárunkról
Szolgáltatások
Katalógusok
Könyvajánló
Rendezvények, hírek
Archívum
Támogatóink

Rendezvények, hírek


Grecsó Krisztián Verával érkezik tovább »
[ 2019. október 22. kedd, 17.30 ]
                  Visszatérő rémálom gyötri Verát, a szerző legújabb regényének kamasz címszereplőjét. Másfél évesen egy bölcső foglya, ami „lassan, akadozva pörögni kezd, nem oldalra ring, ahogy kellene neki, hanem lassan, mint egy felcsavart hinta, maga körül, kíméletlen türelemmel, gonoszan gyorsul… először a lába alatti csipke esik le az ágyról, aztán a takaró is kirepül a félelmetes sárgás ködbe. Vera sikít, de nincs ott senki”. Talán a riasztó álomkép titkát is megfejti Grecsó Krisztián a Mátraházi Zsuzsával október 22-én este fél hatkor kezdődő beszélgetésben, és írói életútjának felvázolása közben biztosan kiderül, olvasói hol találkozhattak korábban Verával.

Dedikálás zárja az estet.
Helyszín: Budapest VIII. kerület Magdolna utca 5-7.
Belépődíj: 300 forint
Fotó: Szilágyi Lenke


Biblioterápia térítésmentesen tovább »
[ 2019. szeptember 25-étól ]
         
GYÓGYÍR A LÉLEKNEK
kéthetente ingyenesen

A biblioterápiás foglalkozások szeptember 25-étől folytatódnak a Magdolna utcai könyvtárban.
Az Amerikában az 1800-as évek eleje óta alkalmazott módszert a személyiség, az önismeret, a szociális és kommunikációs képességek fejlesztésére, értelmi, lelki felfrissülésre, közösségépítésre, mentális és mindennapi problémák enyhítésére egyaránt használják.

Az egyik első biblioterapeuta az Ezeregy éjszaka mesemondója, Seherezádé volt, aki folytatólagos történetekkel fékezte meg Sahrijár szultán gyilkos bosszúját, amelyet a férfi felesége hűtlensége miatt a nőkre zúdított. A léleknek gyógyírt jelentő biblioterápia azon alapul, hogy a hétköznapi problémákat művészi eszközökkel megfogalmazó irodalmi szövegek jóvoltából a csoportban résztvevő külső szemlélőként láthatja saját gondját, búját-baját, és így következmények nélkül szembesülhet különböző megoldási lehetőségekkel.

A Vasas Központi Könyvtár Alapítványnál délután vannak a „mesék”. A foglalkozást a bilbioterápiában jártas könyvtáros, Sóron Ildikó vezeti. Az új "évadban" páratlan is szerdán 16 órakor kezdődik a foglalkozás a VIII. kerület Magdolna utca 5-7. szám alatti könyvtár olvasótermében.

A program ingyenes, de regisztráció szükséges. Kérjük, hogy a foglalkozás előtti napon 12 óráig,  jelezzék részvételi szándékukat a konyvtar@vasasok.hu e-mail-címen.
A legközelebbi alkalom 2019. október 30.
A csoport nem zárt, lehet „hiányozni” és alkalomról alkalomra újaknak bekapcsolódni.


VASAS KÖZPONTI KÖNYVTÁR ALAPÍTVÁNY
1086 Budapest, Magdolna u. 5-7.
Telefon: (+36) 1 313-6250 | E-mail: konyvtar@vasasok.hu
Nyitva tartás: hétfő, szerda 12.00-17.00 óráig, kedd: 08.00-18.00 óráig, csütörtök: 08.00-18.00 óráig.
 
 
Szirén Online Katalógus www.emagyarorszag.hu
Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Copyright © 2010. Vasas Központi Könyvtár Alapítvány. Minden jog fenntartva. www.ysolutions.hu
 
Vasas Központi Könyvtár Alapítvány