Nyitólap
Könyvtárunkról
Szolgáltatások
Katalógusok
Könyvajánló
Rendezvények, hírek
Archívum
Támogatóink

Rendezvények, hírek
Anekdotázó kedvű balettművész, Keveházi Gábor jön vendégségbe tovább »
[ Február 13. 17:00 H13 Kultpont ]
„A jó színházvezető egy személyben igazgatója, pszichológusa, apja, anyja, barátja a beosztottjainak”  - mondja Így emlékszem című beszélgetőkönyvében Keveházi Gábor Kossuth-díjas balettművész, az Operaház örökös tagja. Szeret anekdotázni. Számtalan sztorijából jó néhányat megismerhetnek a Vasas Könyvtár 2024. február 13-án 17 órakor kezdődő eseményén, amelyet a H13 Kultpontban tart (1085 Horánszky utca 13.) A későbbi vezető szólista a Corvin-közben nőtt fel. Rövid ideig a Práter utcai iskolába járt, ahol nem bírt magával. Azért került a Balettintézetbe, hogy ott kedvére kiugrálhassa magát. A balettirodalom szinte minden főszerepét eltáncolta. Először 1989-ben, 36 évesen lett az Operaház balettigazgatója. 70 évesen is világszerte oktatja a pályatársakat.
FB-esemény: https://www.facebook.com/events/1524525221455081

A nappaliból is követhető nézni- és olvasnivalók tovább »
Online nézni- és olvasnivalók:

A Vasas Könyvtár igyekszik olvasóit ötletekkel, kulturális élményekkel ellátni a kialakult helyzet miatt rövidített nyitvatartás idején is. Itt frissítjük a legaktuálisabb tartalmakkal a listánkat. Kattintson fent a Tovább jelzésre.
Biblioterápia térítésmentesen tovább »
[ Új évad ]
         
GYÓGYÍR A LÉLEKNEK
 ingyenesen - online


Ez az irodalomalapú művészetterápia a pszichológusok által külföldön régóta pártfogolt, élményt adó technika, és hatását mára itthon is elismerik a szakemberek. A könyvtár 2019. szeptemberétől nyújt ilyen lehetőséget tagjainak. A módszer a problémamegoldó és a kommunikációs készséget fejleszti, támogatja a nehéz életszakaszba jutottakat vagy bárki érdeklődőt. A legtöbb ember küzd valamilyen szorongással, és ez a metódus ennek oldásában is segít. A léleknek gyógyírt jelentő biblioterápia azon alapul, hogy a hétköznapi problémákat művészi eszközökkel megfogalmazó irodalmi szöveg alapján a csoportban résztvevő külső szemlélőként láthatja saját gondját, búját-baját, és így következmények nélkül szembesülhet különböző megoldási lehetőségekkel.
    Seherezádé volt az egyik első biblioterapeuta, aki az Ezeregy éjszaka folytatásos történeteivel megfékezte a szultán nőkre zúdított bosszúját. A Vasas Könyvtár foglalkozásait Sóron Ildikó biblioterapeuta vezeti, és ezzel a résztvevők szellemi, lelki felfrissülését, életminőségük javítását, esetleges pszichés zavarok megelőzését szolgálja. A beszélgetések a résztvevőkkel történő egyeztetés szerint kéthetente, mindig szerdán délután fél hatkor kezdődnek. Itt lehet hiányozni, és az egy-egy próbaalkalomra való csatlakozás is megoldható. A beszélgetések online platformon, messengeren zajlanak. A következő foglalkozása április 17-én 17:30-kor kezdődik.. A programon a részvétel ingyenes, de regisztrálni szükséges. Jelentkezni e-mailben lehet a konyvtar@vasasok.hu címen, legkésőbb a foglalkozást megelőző kedd délig.VASAS KÖZPONTI KÖNYVTÁR ALAPÍTVÁNY
1086 Budapest, Magdolna u. 5-7.
Telefon: (+36) 1 313-6250 | E-mail: konyvtar@vasasok.hu
Nyitva tartás: hétfő, szerda 12.00-18.00 óráig | kedd, csütörtök: 9.00-17.00 óráig.
 
 
Szirén Online Katalógus www.emagyarorszag.hu
Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Copyright © 2010. Vasas Központi Könyvtár Alapítvány. Minden jog fenntartva. www.ysolutions.hu
 
Vasas Központi Könyvtár Alapítvány