Nyitólap
Könyvtárunkról
Szolgáltatások
Katalógusok
Könyvajánló
Rendezvények, hírek
Archívum
Támogatóink

Rendezvények, hírek


Bepillantás Ady és Csinszka hajdani otthonába tovább »
Bepillantás Ady és Csinszka hajdani otthonába
[ 2019. április 3. 13.45 óra ]
Ady Endre első és egyben utolsó lakásában múzeumot rendezett be a Petőfi Irodalmi Múzeum. A könyvtári olvasók múzeumbarát csapata ide látogat április 3-án két órától. Külső tagok is csatlakozhatnak a programhoz. A lakásmúzeum befogadóképessége limitált, ezért kérjük, hogy jelezzék részvételi szándékukat a konyvtar@vasasok.hu e-mail-címen, vagy a 313 62 50-es telefonszámon.
Cím: Budapest V. kerület Veres Pálné u. 4-6.
Találkozás: 2019. április 3-án 13.45-kor az épület előtt.
Teljes árú belépőjegy: 500 forint
Diák és nyugdíjas: 250 forint
A tárlatvezetés díját a könyvtár fedezi.

Gerendás Péter költészetnapi zenés estje tovább »
Gerendás Péter költészetnapi zenés estje
[ 2019. április 9. 18 óra ]
Költészet napja közeledtén magyar költők verseit adja elő a saját megzenésítésében Gerendás Péter a Vasas Központi Könyvtár Alapítvány szervezésében. Tavalyi sikerét követően a közönség kérésére újráz, bár az egy évvel ezelőttitől eltérő műsorral. Az akusztikus gitár és az énekhang a pódiumon új életre kelti a régi kedvelt, valamint a most megismerhető és megszerethető költeményeket.
A program a tavaszi időjárás örömére és a délután dolgozók kedvéért 18 órakor kezdődik
Cím: Budapest VIII. kerület Magdolna utca 5-7.
Belépődíj: 300 forint
Biblioterápia térítésmentesen tovább »
[ 2018. október 3-ától kéthetent ]
          Gyógyír a léleknek kéthetente
Folyamatosak a biblioterápiás foglalkozások a Magdolna utcai könyvtárban.
Az Amerikában az 1800-as évek eleje óta alkalmazott módszert a személyiség, az önismeret, a szociális és kommunikációs képességek fejlesztésére, értelmi, lelki felfrissülésre, közösségépítésre, mentális és mindennapi problémák enyhítésére egyaránt használják.

Az egyik első biblioterapeuta az Ezeregy éjszaka mesemondója, Seherezádé volt, aki folytatólagos történetekkel fékezte meg Sahrijár szultán gyilkos bosszúját, amelyet a férfi felesége hűtlensége miatt a nőkre zúdított. A léleknek gyógyírt jelentő biblioterápia működése ma azon alapul, hogy a többnyire hétköznapi problémákat művészi
eszközökkel megfogalmazó irodalmi szövegek jóvoltából a csoportban résztvevő külső szemlélőként láthatja saját gondját, búját-baját, és így következmények nélkül szembesülhet különböző megoldási lehetőségekkel.

A Vasas Központi Könyvtár Alapítványnál délután vannak a „mesék”. A foglalkozást a bilbioterápiában jártas könyvtáros, Sóron Ildikó vezeti. Az új "évadban" páratlan heteken szerdán négykor kezdődik a foglalkozás a VIII. kerület Magdolna utca 5-7. szám alatti könyvtár olvasótermében

A részvétel ingyenes, de regisztráció szükséges. Kérjük, hogy a foglalkozás előtti napon 12 óráig,  jelezzék részvételi szándékukat a konyvtar@vasasok.hu e-mail-címen.

A csoport nem zárt, lehet „hiányozni” és alkalomról alkalomra újaknak bekapcsolódni.


VASAS KÖZPONTI KÖNYVTÁR ALAPÍTVÁNY
1086 Budapest, Magdolna u. 5-7.
Telefon: (+36) 1 313-6250 | E-mail: konyvtar@vasasok.hu
Nyitva tartás: hétfő, szerda 12.00-17.00 óráig, kedd: 08.00-18.00 óráig, csütörtök: 08.00-18.00 óráig.
 
 
Szirén Online Katalógus www.emagyarorszag.hu
Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Copyright © 2010. Vasas Központi Könyvtár Alapítvány. Minden jog fenntartva. www.ysolutions.hu
 
Vasas Központi Könyvtár Alapítvány