Nyitólap
Könyvtárunkról
Szolgáltatások
Katalógusok
Könyvajánló
Rendezvények, hírek
Archívum
Támogatóink

Rendezvények, hírek


Irodalmi séta a Margitszigeten tovább »
Irodalmi séta a Margitszigeten
[ 2019. május 29. 15.00 ]

A Margitsziget nemcsak a történelemről árulkodik több évszázados távlatban, hanem a kultúra, az irodalom emlékezetét is őrzi. Szegő János, a Magvető Könyvkiadó szerkesztője vezeti a Sétaműhely Nyulak és írók című programját, melynek május 29-i időpontját a Vasas Központi Könyvtár Alapítvány lefoglalta olvasói számára. A két és fél órás kényelmes, akadálymentes, vezetett séta érinti a Művészsétányt, Arany János tölgyeit, Krúdy és Molnár Ferenc szállodáját és kiderül, hol találkozhatott Nádas Péter Párhuzamos történetek című regényének hőse egy kóbor kutyával. Sőt azt is elárulja majd a sétavezető, hogy mi az a majomagy.
Találkozó: a Margit híd szigeti bejárónál, a 26-os busz megállójában 2019. május 29-én délután három óra előtt. Indulás pontban 15.00-kor
Rossz idő esetén más időpontra tolódik a séta.
Limitált számú látogató vehet részt a programon, ezért kérjük, hogy a konyvtar@vasasok.hu e-mail-címen vagy a 313 62 50-es telefonszámon mielőbb közölje részvételi szándékát. Ha pedig véletlenül közbejön valami, ami miatt nem tud részt venni az eseményen, kérjük, jelezze ezt idejében, hogy a várólistások előbbre léphessenek.

A csoportos séta árát – mely egyéni jelentkezés esetén drága mulatságnak számít – a könyvtár fedezi. Ugyanakkor kéri, hogy aki teheti, 500 forinttal járuljon hozzá a különleges program megvalósításához.

Könyvvásár potom árú kötetekkel tovább »
[ 2019. május 8-9. ]
Akár ötven-száz forintért is kínálja a gazdájukra váró duplum példányokat a Vasas Központi Könyvtár Alapítvány
2019. május 8-án és 9-én, szerdán és csütörtökön reggel 8-tól este 6-ig
Cím: Budapest VIII. kerület Magdolna u. 5-7.
e-mail: konyvtar@vasasok.hu, tel.: 06-1/313 62 50
A teljes könyvtári állomány jellegéről a http://www.vasaskonyvtar.hu/Katalogusok.html
linken az online katalógusban tájékozódhat.

Biblioterápia térítésmentesen tovább »
[ 2018. október 3-ától kéthetent ]
          Gyógyír a léleknek kéthetente
Folyamatosak a biblioterápiás foglalkozások a Magdolna utcai könyvtárban.
Az Amerikában az 1800-as évek eleje óta alkalmazott módszert a személyiség, az önismeret, a szociális és kommunikációs képességek fejlesztésére, értelmi, lelki felfrissülésre, közösségépítésre, mentális és mindennapi problémák enyhítésére egyaránt használják.

Az egyik első biblioterapeuta az Ezeregy éjszaka mesemondója, Seherezádé volt, aki folytatólagos történetekkel fékezte meg Sahrijár szultán gyilkos bosszúját, amelyet a férfi felesége hűtlensége miatt a nőkre zúdított. A léleknek gyógyírt jelentő biblioterápia működése ma azon alapul, hogy a többnyire hétköznapi problémákat művészi
eszközökkel megfogalmazó irodalmi szövegek jóvoltából a csoportban résztvevő külső szemlélőként láthatja saját gondját, búját-baját, és így következmények nélkül szembesülhet különböző megoldási lehetőségekkel.

A Vasas Központi Könyvtár Alapítványnál délután vannak a „mesék”. A foglalkozást a bilbioterápiában jártas könyvtáros, Sóron Ildikó vezeti. Az új "évadban" páratlan heteken szerdán négykor kezdődik a foglalkozás a VIII. kerület Magdolna utca 5-7. szám alatti könyvtár olvasótermében

A részvétel ingyenes, de regisztráció szükséges. Kérjük, hogy a foglalkozás előtti napon 12 óráig,  jelezzék részvételi szándékukat a konyvtar@vasasok.hu e-mail-címen.

A csoport nem zárt, lehet „hiányozni” és alkalomról alkalomra újaknak bekapcsolódni.


VASAS KÖZPONTI KÖNYVTÁR ALAPÍTVÁNY
1086 Budapest, Magdolna u. 5-7.
Telefon: (+36) 1 313-6250 | E-mail: konyvtar@vasasok.hu
Nyitva tartás: hétfő, szerda 12.00-17.00 óráig, kedd: 08.00-18.00 óráig, csütörtök: 08.00-18.00 óráig.
 
 
Szirén Online Katalógus www.emagyarorszag.hu
Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Copyright © 2010. Vasas Központi Könyvtár Alapítvány. Minden jog fenntartva. www.ysolutions.hu
 
Vasas Központi Könyvtár Alapítvány