Nyitólap
Könyvtárunkról
Szolgáltatások
Katalógusok
Könyvajánló
Rendezvények, hírek
Archívum
Támogatóink

Rendezvények, hírek


Iskolába kéne menni, de legalább iskolamúzeumba tovább »
[ 2019. január 31. 13.45 ]
 Iskolába megy január 31-én, csütörtökön a Vasas Könyvtár múzeumok iránt érdeklődő csapata, amelyhez bárki csatlakozhat.
Felelni nem kell, és lecke sem lesz, mert a meglátogatandó osztályterem az 1877-ben alapított Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum iskolatörténeti kiállításának része, sok régi taneszközzel együtt. De már maga a tisztviselő telepi épület is élményt adó.

Teljes árú belépőjegy: 400 forint
Diák és nyugdíjas: 200 forint
A tárlatvezetés díját a könyvtár fedezi.
Találkozás: 2019. január 31-én 13.45-kor a VIII. kerület Könyves Kálmán körút 40. számú épület előtt.
Kérjük, január 30-ig e-mailben vagy a 313 6250-es telefonszámon jelezzék részvételi szándékukat.

Péterfy-Novák Éva mesél íróvá válásáról tovább »
[ 2019. február 12. 17.00 ]


Ötvenéves is elmúlt az alapítványi könyvtár legközelebbi pódiumbeszélgetésének vendége, Péterfy-Novák Éva, amikor megalkotta első regényét saját történetéből. Az Egyasszony a fogyatékossággal született, mindössze hét évet élt első gyermekét gyászoló anya és a bántalmazott nő sorsát mutatja meg - testközelből, megrendítően. A könyv alapján monodráma is született, amelyet folyamatosan műsoron tartanak Tenki Réka főszereplésével. Az író azóta is mindig kényes témákhoz nyúl. A konfliktusos nő-férfi kapcsolatról egész kötetnyi novellát adott közre A rózsaszín ruha címmel, és nemsokára megjelenik a szexuális zaklatásról szóló  könyv.
Helyszín: a Vasas Központi Könyvtár Alapítvány VIII. kerület Magdolna utca 5-7. szám alatti székhelye.
Belépődíj: 300 forint
Biblioterápia térítésmentesen tovább »
[ 2018. október 3-ától kéthetent ]
Gyógyír a léleknek kéthetente
Újra lesznek biblioterápiás foglalkozások a Magdolna utcai könyvtárban.
Az Amerikában az 1800-as évek eleje óta alkalmazott módszert a személyiség, az önismeret, a szociális és kommunikációs képességek fejlesztésére, értelmi, lelki felfrissülésre, közösségépítésre, mentális és mindennapi problémák enyhítésére egyaránt használják.

Az egyik első biblioterapeuta az Ezeregy éjszaka mesemondója, Seherezádé volt, aki folytatólagos történetekkel fékezte meg Sahrijár szultán gyilkos bosszúját, amelyet a férfi felesége hűtlensége miatt a nőkre zúdított. A léleknek gyógyírt jelentő biblioterápia működése ma azon alapul, hogy a többnyire hétköznapi problémákat művészi
eszközökkel megfogalmazó irodalmi szövegek jóvoltából a csoportban résztvevő külső szemlélőként láthatja saját gondját, búját-baját, és így következmények nélkül szembesülhet különböző megoldási lehetőségekkel.

A Vasas Központi Könyvtár Alapítványnál délután lesznek a „mesék”. A foglalkozást a bilbioterápiában jártas könyvtáros, Sóron Ildikó vezeti. Az új "évad" január 16-án 16 órakor kezdődik a VIII. kerület Magdolna utca 5-7. szám alatti könyvtár olvasótermében.

A részvétel ingyenes, de regisztráció szükséges. Kérjük, hogy a foglalkozás előtti napon 12 óráig, első alkalommal január 15-én délig jelezzék részvételi szándékukat a konyvtar@vasasok.hu e-mail-címen.

Az idei első alkalmat követően minden második szerdán délután négytől lesz foglalkozás.
A csoport nem zárt, lehet „hiányozni” és alkalomról alkalomra újaknak bekapcsolódni.


VASAS KÖZPONTI KÖNYVTÁR ALAPÍTVÁNY
1086 Budapest, Magdolna u. 5-7.
Telefon: (+36) 1 313-6250 | E-mail: konyvtar@vasasok.hu
Nyitva tartás: hétfő, szerda 12.00-17.00 óráig, kedd: 08.00-18.00 óráig, csütörtök: 08.00-18.00 óráig.
 
 
Szirén Online Katalógus www.emagyarorszag.hu
Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Copyright © 2010. Vasas Központi Könyvtár Alapítvány. Minden jog fenntartva. www.ysolutions.hu
 
Vasas Központi Könyvtár Alapítvány